Răspundem prompt, intervenim rapid!
 Sfaturi utile pentru reducerea facturilor de gaze naturale

Sfaturi utile pentru reducerea facturilor de gaze naturale

Fiecare grad in plus peste temperatura de 19 °C poate sa insemne o crestere a consumului de gaze naturale cu circa 8%, iar folosirea unui termostat de ambianta poate determina o reducere cu pana la 25% a costurilor de incalzire.

Recomandari pentru a reduce factura de gaz:

  1. Izolati imbinarile ferestrelor cu garnituri de etansare autoadezive (tip purfix). In cazul ferestrelor cu tamplarie de lemn si sticla simpla, pierderile de caldura prin spatiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de caldura in sezonul rece.
  1. Reglati temperatura din locuinta dumneavoastra in functie de confortul dorit luand in considerare ca peste temperatura de 19 °C, fiecare grad in plus poate sa insemne o crestere a consumului de gaze naturale cu circa 8%.
  1. Deschideti larg ferestrele pe perioade scurte de timp astfel incat spatiile sa se aeriseasca si sa se incalzeasca mai repede. Pierderile de caldura sunt mai mari daca lasati ferestrele intredeschise pe perioade lungi de timp.
  1. Izolati conductele de agent termic, mai ales in cazul celor care traverseaza spatii neincalzite (holuri, subsoluri, garaje, magazii), pentru a minimiza pierderile de caldura.
  1. Asigurati-va ca radiatoarele nu sunt acoperite de perdele sau alte obiecte, pentru a nu ingreuna schimbul de caldura, aerisiti si caloriferele de cate ori este cazul.
  1. Setati din centrala termica o temperatura mai scazuta a apei calde astfel incat sa nu necesite combinarea cu apa rece. Trebuie mentionat ca la o centrala de apartament care prepara atat agent termic cat si apa calda menajera, consumul de gaze naturale este maxim in momentul cand se prepara apa calda.

      7. Folositi un termostat de ambianta care comanda functionarea centralei tinand cont de          temperatura setata in camera in care se monteaza si care determina o reducere cu pana la 25% a      costurilor de incalzire.  

  1. Montati robinete cu cap termostatat pe calorifere pentru a controla debitul agentului termic din radiator in fiecare camera.
  1. Izolati termic peretii, acoperisul si ferestrele pentru a reduce cu pana la 50% costurile de incalzire.
  1. Asigurati-va de functionarea optima a aparatelor consumatoare de gaz. Solicitati sprijinul operatorilor autorizati pentru reglarea arzatoarelor, verificarea filtrelor de apa si a depunerilor de calcar pe conducte, astfel incat sa evitati consumul excesiv de gaze naturale.
  1. In masura posibilitatilor, inlocuiti centrala veche neperformanta sau sobele cu o centrala termica cu tiraj fortat si camera etansa de ardere (randament de aprox. 90%) sau cu o centrala termica in condensatie (randament de aprox. 96%), pentru a obtine o economie de energie de pana la 20% sau chiar mai mult.

 

Sursa: avocatnet.ro

Ai intrebari? Noi avem raspunsuri! Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!

Ai intrebari? Noi avem raspunsuri! Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!

Aveti intrebari? Noi avem raspunsuri!
Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!