Răspundem prompt, intervenim rapid!
 Sfaturi utile de la Pro Constructo

Sfaturi utile de la Pro Constructo

Verificarea/revizia instalatiei de utilizare la mutarea in locatie( pentru clientii casnici)
Odata cu mutarea intr-o locatie noua( apartament sau casa) va sfatuim sa aveti in vedere buna functionare a instalatiei de utilizare a gazelor naturale. Puteti solicita verificarea acesteia de catre o firma autorizata ANRE pentru efectuarea acestei operatiuni. In acest mod, veti beneficia de masurile preventive de siguranta recomandate. Verificarea instalatiei de utilizare, respectiv revizia acesteia se vor efectua de asemenea periodic, la un interval de 2, respectiv 10 ani de catre un agent economic autorizat ANRE pentru efectuarea acestor servicii.  Efecturea cu regularitate a acestor operatiuni cade in sarcina dumneavoastra. Astfel, venim in sprijinul dumneavoastra cu informatii si sfaturi menite sa va faca sa constientizati importanta securitatii caminului dumneavoastra!

Asigurati accesul la contor
Este foarte important ca aria de langa contorul dumneavoastra sa fie libera pentru a exista in permanenta un acces facil la acesta. Depozitarea de diverse materiale pe aparatul de masura si/ sau folosirea acestuia ca suport pentru alte obiecte pot genera defectari in functionarea lui sau il pot deteriora.

Pe timpul sezonului rece, in urma zapezilor abundente, este foarte important ca zona respectiva sa fie curatata de zapada sau gheata.

De aceea, va recomandam sa inlaturati obstacolele ce ar putea ingreuna deplasarea unui delegat al Distrigaz Sud Reţele pentru o interventie rapida la contorul dumneavoastra sau la robinetul de contor: inchidere pentru evitarea unui pericol, deschidere instalatie, citire index, inlocuire contor.

Atentie! Nu actionati asupra contorului, ci doar in zona adiacenta acestuia.

Solicitarea unei autorizatii de construire
Daca intentionati sa construiti un imobil pe care ulterior doriti sa il racordati la reteaua de gaze, va sfatuim ca in cererea pentru Autorizatia de contruire adresata primariei sa includeti si racordarea la utilitati. In acest mod, veti reduce considerabil timpul afectat obtinerii autorizatiilor necesare lucrarilor de racordare a imobilului dumneavoastra.

Supravegherea automata a arderii
Supravegherea permanenta este obligatorie in cazul instalatiilor unde se impune un control riguros si continuu al arderii. In acest caz se pot folosi dispozitive automate de control, reglare si semnalizare care actioneaza automat prin sistarea alimentarii cu gaze ori de cate ori apar disfunctionalitati in exploatarea instalatiei ( lipsa gazelor naturale, a aerului de combustie, a energiei electrice sau stingerea accidentala a flacarii).

Care este regimul de proprietate al contorului?
Mijloacele de masurare utilizate la masurarea consumului de gaze la consumatorii captivi apartin, de regula, Operatorului Sistemului de Distributie licentiat.

Nu interveniti asupra aparatelor de masura
Interventiile la aparatele de masura se realizeaza exclusiv de catre Operatorul Sistemului de Distributie: montare/ demontare aparat, sigilare/desigilare, verificare metrologica. Orice interventie la contor a clientului sau a unei alte persoane neautorizate este interzisa. Clientul este obligat conform Conditiilor generale de contractare sa pastreze intacte contorul, sigiliile metrologice, precum si instalatiile Operatorului de Distributie aflate pe proprietatea clientului. Aceste masuri au rolul de a proteja integritatea contorului si implicit consumul dumneavoastra! In cazul unui inghet nu incercati sa inlaturati gheata de pe contor folosind obiecte dure sau lichide fierbinti! Il puteti deteriora!

Este periculoasa folosirea instalatiei de utilizare in alte scopuri
Din motive de securitate sunt interzise interventiile neautorizate asupra instalatiei de utilizare si/sau folosirea ei in alte scopuri decat a fost prevazuta, cum ar fi:

  • legarea la pamant a altor instalatii
  • realizarea prizelor de protectie catodica
  • sustinerea cablurilor si/sau a conductorilor electrici indiferent de tensiune si curent
  • agatarea sau rezemarea unor obiecte, etc.

Ai intrebari? Noi avem raspunsuri! Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!

Ai intrebari? Noi avem raspunsuri! Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!

Aveti intrebari? Noi avem raspunsuri!
Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!