Contactează experții Pro Constructo pentru o estimare instant.
Suntem disponibili:
  • Monday 09:00 - 17:00
  • Tuesday 09:00 - 17:00
  • Wednesday 09:00 - 17:00
  • Thursday 09:00 - 17:00
  • Friday 09:00 - 17:00
  • Saturday 09:00 - 17:00

Verificare PRAM

Societatea noastra detine Atestat tip A1 destinat incercarilor de echipamente si instalatii electrice de joasa tensiune. Conform acestei atestari, putem efectua verificari PRAM la instalatii electrice de joasa tensiune, cu emiterea de buletine PRAM recunoscute de Protectia Muncii, Protectia Consumatorilor si de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
Verificare PRAM
Verificarea PRAM a instalatiilor electrice este obligatorie, deoarece toate instalatiile electrice se deterioreaza din cauza unui numar de factori, cum ar fi incarcarea excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziunea sau imbatranirea izolatiilor. Legislatia prevede ca, instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate PRAM si testate PRAM periodic. Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed), iar in urma interventiei se va emite buletin PRAM.

Ce presupune verificarea PRAM

Verificarea electrica a prizei de pamant, a tablourilor electrice, a utilajelor si a prizelor de 230V, respectiv 400V, aferente instalatiilor pentru orice tip de imobil, in conformitate cu reglementarie in vigoare. Procedura de verificare cuprinde masurarea/ verificarea rezistentei de dispersie a instalatiilor de impamantare/ paratrasnet cat si a continuitatii nulului de protectie, aceasta operatiune, facandu-se cu ehipamente verificate si etalonate de laboratoare autorizate.

In urma verificarii PRAM se intocmeste un Buletin de verificare PRAM/ Buletin PRAM, Aviz PRAM sau Certificat PRAM care cuprinde:

PROCONSTRUCTO GROUP detine autorizari si certificari in domeniu:

– ANRE – proiectare si executie, verificari si revizii tehnice periodice instalatii gaze naturale

– ANRE – verificari instalatii electrice (PRAM)

– ISCIR – instalare, montare, reparare, intretinere, verificari tehnice periodice (VTP ISCIR) centrale si cazane < 9000 kw, arzatoare, automatizari, instalatii de ardere

– ISCIR – supraveghere instalatii sub presiune (RSVTI)

– ISCIR – verificare, reparare si reglare supape de siguranta

– verificare cosuri/ canale de fum/ evacuare

– certificare CCOC “Firma de incredere” anii 2016-prezent