Contactează experții Pro Constructo pentru o estimare instant.
Suntem disponibili:
  • Luni 09:00 - 18:00
  • Marți 09:00 - 18:00
  • Miercuri 09:00 - 18:00
  • Joi 09:00 - 18:00
  • Vineri 09:00 - 18:00
  • Sâmbătă 09:00 - 18:00

Montaj detectoare gaze

“Toate încăperile în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi se prevăd … pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puţin 2% metan (CH4 ) în aer, care acţionează asupra robinetului de închidere (electroventil) a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi.”

Extras din NORME TEHNICE PENTRU PROIECTAREA, EXECUTAREA ŞI EXPLOATAREA SISTEMELOR DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE A.N.R.E. 2009

Montare Detectoare Gaze

Va stam la dispozitie cu personal autorizat si special instruit pentru montarea sistemelor de preventie a scurgerilor de gaze atat celor cu contor individual, cat si celor cu instalatii comune de gaz (pausal, asociatii de proprietari).

Servicii de instalare dispozitive detectare gaze naturale

 

PRINCIPII DE FUNCTIONARE
Senzorul de gaz – are rolul de a sesiza existenta gazului natural din incaperile in care este montat. Montajul senzorului de gaz se face in incaperile in care sunt consumatori de gaz.
Senzorul se conecteaza cu electrovana prin intermediul unui cablu electric dupa care se alimenteaza senzorul la reteaua de curent de 220 V.
Electrovana are rol de a obtura curgerea gazului si functioneaza impreuna cu senzorul de gaz. Montajul electrovanei se face pe instalatia de gaz.
Dupa montajul in instalatie a electrovanei aceasta trebuie armata pentru a permite curgerea gazului. In momentul in care senzorul detecteaza gaz va transmite un impuls electric catre electrovana, care inchide gazul.
INSTALATII INDIVIDUALE (contor separat)
 Costul pentru procurare si montaj sistem detectie gaze este:

– kit detector gaz 3/4″ (1 senzor + 1 electrovana) ALFATECH 9V – 550 lei, include: echipament, manopera si revizia instalatiei

– kit detector gaz 1″ (1 senzor + 1 electrovana) ALFATECH 9V – pret 650 lei, include: echipament, manopera si revizia instalatiei

Note:

*se va tarifa dupa caz in situatia conductelor cu diametru mai mare de ¾” sau a pozitiilor de montaj deosebite
*daca se foloseste echipamentul clientului, atunci manopera montaj va fi 350 lei
*senzorul de gaze suplimentar se va tarifa cu 280 lei/ buc procurare si montaj (prin canal cablu)

Pretul include:
-echipament complet si material marunt
-deplasare si manopera
-revizia tehnica periodica a a instalatiei de gaze naturale

*garantia echipamentelor, a materialelor si a manoperei este de 24 de luni de la data montarii
*in urma interventiei se va intocmi fisa de evidenta a lucrarilor de revizie a instalatiei de gaze naturale, astfel urmatoarea verificare a instalatiei va fi scadenta peste 2 ani de zile si urmatoarea revizie peste 10 ani*echipamentele sunt de ultima generatie cu accent pe siguranta, conceput in concordanta cu standardele europene CE – respecta legislatia in domeniu A.N.R.E., respectiv Ordinul 89/ 2018 si Ordinul 179/ 2015

 

ASOCIATII DE PROPRIETARI (contor comun/ pausal)

Pentru intocmirea unei oferte de pret concrete va rugam sa ne contactati la: 0741.765.935 sau contact@proconstructo.ro.

Cotatia de pret se va inainta in functie de caracteristicile blocului: numar de apartamente si scari, numar de etaje.
Montam numai sistem detector de gaze wireless (fara cablu) HOMPLEX INOGAS ce se compune din:
– Senzor detectie gaze wireless (fara cablu)
– Modul de semnal radiofrecventa (este necesar un aparat la fiecare 3-5 etaje)
– Electroventil automat 220V, DN maxim 1 ½” (montat in zona contorului de gaz).

Principiu de montare si functionare:
Detector de gaz wireless (fara cablu) are rolul de a sesiza existenta gazului metan din incaperile in care este montat. Montajul senzorului de gaz se face in incaperile in care sunt montati consumatori de gaz. Senzorul se alimenteaza la reteaua de curent electric 220V si se conecteaza prin radiofrecventa la modulul de semnal amplasat pe casa scarii.

Modul de semnal cu radiofrecventa este receptorul care afiseaza numarul detectorului sau apartamentului care a declansat alarma.

Electrovana are rol de a obtura curgerea gazului si functioneaza impreuna cu senzorul de gaz. Montajul electrovanei se face in zona contorului de gaz.

In cazul unei scurgeri de gaz, detectorul va semnaliza acustic si vizual si va transmite un semnal prin radiofrecventa catre modulul de semnal, iar acesta din urma va inchide electrovalva. Avantajele sistemului detector de gaz wireless (fara cablu): – produs de ultima generatie cu accent pe siguranta, conceput in concordanta cu standardele europene CE -respecta legislatia in domeniu A.N.R.E., respectiv Ordinul 89/ 2018 si Ordinul 179/ 2015) astfel, toata instalatia de gaz, inclusiv cea comuna, precum si inelul de distributie, trebuie sa fie asigurate impotriva eventualelor scapari de gaze – semnalul de inchidere a electrovalvei este transmis prin unde radio, fara cablu, astfel incat se evita gaurirea/spargerea peretilor sau a planseelor si se evita costul obtinerii avizului MLPAT – modulul de semnal afiseaza apartamentul in care s-a produs avaria – durata medie de viata a echipamentelor este de 5 ani de zile, cu extindere pana la 15 ani, avand senzorul interschimbabil * garantia lucrarii (echipament + manopera) este de 24 de luni de la data punerii in functiune **plata lucrarilor se face prin asociatie, in maxim 6 rate lunare, cu acordarea unui avans la semnarea contractului.55655

Autorizări Pro Constructo

PROCONSTRUCTO GROUP detine autorizari si certificari in domeniu:
– ANRE – proiectare si executie, verificari si revizii tehnice periodice instalatii gaze naturale
– certificare CCOC “Firma de incredere” anii 2016- pina in prezent.

Campanie prevenire incendii