Răspundem prompt, intervenim rapid!
 Instalare echipament detectie gaze

Instalare echipament detectie gaze

Montare echipament de preventie format din senzor de detectare a pierderilor de gaze si electrovalva cu inchidere automata in caz de avarie

Kit-ul format dintr-o electrovalva si un senzor de detectare a scaparilor de gaze este un sistem de protectie a locuintei si a familiei dumneavoastra impotriva incendiilor sau exploziilor rezultate in urma acumularilor de gaze. Acesta se monteaza pe perete in incaperea in care se afla consumatorul de gaze si care sesizeaza eventualele scapari de gaze, semnaleaza optic si acustic aparitia vreunei probleme, iar daca nu se intervine la timp pentru oprirea gazelor, transmite un semnal catre electrovalva montata in punctul cel mai indepartat al instalatiei, astfel se inchide automat furnizarea gazelor pana la remedierea problemei. Dupa rezolvarea problemei aparute pe instalatie, electrovalva se reporneste, iar instalatia va functiona la parametri normali. Exista mai multe tipuri de echipamente cu senzor pentru detectarea gazului metan sau pentru detectarea gazului metan si a monoxidului de carbon.

Conform normativului de gaze in vigoare, NTPEE 04/2009, in incaperile care sunt dotate cu aparate consumatoare de gaze si au montate ferestre cu geam tip termopan sau securizat cu grosimea mai mare de 4 mm, este obligatorie montarea acestui sistem de protectie.

POZITIONAREA SENZORILOR DE GAZ METAN

Detectorul de gaz metan se va instala in incaperea unde exista cea mai mare probabilitate de aparitie a scaparilor de gaze, deasupra zonelor cu posibile scapari de gaze si langa nivelul plafonului (in mod normal la 0,3 m de tavan), intr-un loc unde curentii de aer nu sunt opriti de obstacole (obiectele de mobilier, perdele, etc.)

CARACTERISTICI SI AVANTAJE ALE ECHIPAMENTULUI DE PROTECTIE

Electrovalvele sunt facute din aluminiu aliat sau alama, cu o plaja larga pentru conexiuni de intrare/iesire de la DN 10 pana la DN 200. In stare normala de functionare, electrovalva nu este alimentata, rezultand astfel o functionare economica. Filtrul fin incorporat previne imbacsirea cu impuritati a scaunului pistonului, exceptie facand modelele de alama. Bobina si conectorul DIN sunt prevazute cu garnituri de etansare pentru a evita patrunderea apei si a impuritatilor, permitand in siguranta instalarea in aer liber. Toate componentele valvei sunt proiectate pentru a suporta orice conditii mecanice, chimice si termice care apar la o instalare obisnuita. S-au folosit impregnarea efectiva si tratamentul suprafetelor pentru a creste rezistenta mecanica, etanseitatea si rezistenta la coroziune a componentelor.

Sfat practic:

– daca intrati intr-o incapere si simtiti miros de gaze, NU aprindeti nici o sursa de foc (brichete, chibrituri etc), NU aprindeti lumina si AERISITI imediat incaperea respectiva prin deschiderea ferestrelor si a usilor. 

– NU interveniti in instalatia de gaze fara o societate autorizata ANRE care are personal calificat pentru lucrari de instalatii gaze naturale.

 

Apelati oricand la echipa noastra de instalatori autorizati pentru montarea kit-ului de detectie gaze! 

Ai intrebari? Noi avem raspunsuri! Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!

Ai intrebari? Noi avem raspunsuri! Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!

Aveti intrebari? Noi avem raspunsuri!
Completeaza formularul si te contactam in 30 de minute!